Vore undervisere

DANSK/INTERNATIONAL FOLKEDANS
Motion og livsglæde er en god kombination.
For deltagerne på holdet er det vigtigt at få rørt både ben- og lattermusklerne.
Vi danser dansk, svensk, skotsk, græsk, israelsk og Balkan-folkedans. Ja, danse fra stort set hele Verden.
Dansene vil kun blive gennemgået i begrænset omfang, hvorfor nogen danseerfaring er et must.

Undervisningen varetages af forskellige lærere. Dette år foruden Allan Blok - Lars Juhl, Lillian Apetri og Else Toft
Mandag 19:15-21:00.  Øvede.

SCOTTISH COUNTRY DANCING
Skotsk dans er kendt mange steder fra, og musikken er særdeles medrivende. Dansen er meget social, idet alle møder alle, og man kan komme med eller uden partner. Man danser i bløde sko. Undervisningen er for alle niveauer: Begyndere, letøvede, øvede. 

Else underviser også på DANSK/INTERNATIONAL FOLKEDANS. 

BALKAN-KOR +
TUSIND OG ÉN TIRSDAG - ORKESTER

BALKAN-KOR: Vi synger temperamentsfulde balkan- og roma-sange. Indimellem i skæve taktarter og indimellem i anderledes skalaer.
Der er god plads til at udfolde sin helt egen stemme, hvad enten den er hæs, dyb eller skarp.
Vi synger 2- og 3-stemmigt, med tekster, men ikke med noder.
Jeg guider stemmeopvarmning og akkompagnerer sangene på harmonika.
For letøvede og øvede.

TUSIND OG ÉN TIRSDAG - ORKESTER
Vi spiller balkan, orientalsk, romamusik og russisk. Vi har tid til at fordybe os og vægter god stemning højt. Der bliver plads til improvisationer.
For letøvede og øvede.
Alle instrumenter er velkomne.
Ring gerne til læreren før tilmelding.

SVENSK POLSKA - for øvede dansere
Kurset henvender sig til øvede dansere, der kan danse Hambo, Bingsjöpolska o.a. - og som ønsker at lære svenska polskor, gammeldanse med variationer og snuse ganske lidt til norsk dans.
Dansesko med lædersål og lav hæl kan bruges.

Parvis tilmelding.

Gæstelærere to gange pr. semester: Stina & Lennart Jeppsson
Kontakt inden undervisning: Ingrid Scharnberg, tlf. 30 69 55 12 

Ib Oscar Jørgensen

BØNHASERNE (International folkemusik) 
Har du lyst til at prøve at spille sammen med andre instrumenter i et hyggeligt salonorkester så meld dig til Bønhaserne. Orkestret spiller let og iørefaldende musik. Repertoiret spænder vidt og er afhængigt af deltagernes interesse: dansk spillemandsmusik, wiener-musik, sigøjnermusik og lettere balkanmusik.

Ring til læreren FØR tilmelding.

DANSK/INTERNATIONAL FOLKEDANS

Lars er en mangeårig erfaren danser. Lars underviser bl.a.  i danske, svenske, israelske, rumænske og skotske danse.

NØKKENS GALOCHER (Nordisk folkemusik)
I dette orkester er trolddommen og magien tilstede. Det skyldes Nøkken (en nordisk sagnfigur, men han er skam virkelig). Han sidder i elven og spiller på sin violin. De lokkende toner er uimodståelige. Især for kvinder, men det kan også være mænd. Måske lokkes du til dette helt særlige orkester. Men pas på. Det kan blive en besættelse.
Ring til læreren FØR tilmelding.

ISRAELSK/JØDISK DANS
4 forskellige niveauer. Der vil blive undervist dels i typiske kædedanse fra Israel - dels i jødiske danse fra nær og fjern: Klezmerdanse fra Østeuropa, yemenitisk inspirerede danse, arabisk inspirerede, danse fra kibbutzernes pionertid, danse til liturgiske tekster m.v. Kort sagt et righoldigt repertoire fra en broget og spændende danse-og musikkultur.

VIOLIN og
FREJAS FIOLER
Freja kærlighedens gudinde sidder i Valhalla (Valhalsgade 4). Det ved vi i dette orkester hvor der mandag efter mandag er et engagement og en kærlighed til musikken. Dette frugtbare samvær fører til musikalsk udvikling og god stemning. Repertoiret er selvfølgelig overvejende nordisk. Der er en pæn fordeling af instrumenter, men fløjte og klarinet står højt på ønskesedlen.
Ring til læreren FØR tilmelding.

INDISK BOLLYWOOD

BOLLYWOOD DANS er en fusion af østlige og vestlige danseformer som ofte tager udgangspunkt i den indiske folklore og klassiske danseformer.
Vi vil derfor prøve at udforske vores feminine side ved brugen af en masse mimik og smukke håndbevægelser. Du vil kunne mærke at du får udvidet din kropsbevidsthed og sanselighed.
Holdet er for kvinder i alle aldre og former da undervisningen tager individuelle hensyn.
Så kom og få indsigt i den indiske Bollywood verden og dans dig i form til ægte Bollywood-hits!

FEMININ MAVEDANS FOR KVINDER
Kom og hav det sjovt og afslappet sammen med andre kvinder på et dansehold hvor vi udforsker naturligt feminine bevægelser. Stemingen er hyggelig og uhøjtidelig og det primære fokus er at have det sjovt, mærke og acceptere vore personlige og unikke kvaliteter og måder at bevæge os på. Dette er ikke et hold hvor vi fokuserer på krævende teknikker, præstationer eller 'hvordan man ser ud' - her handler det om at have det godt. Mavedans er godt for ryggen, fordøjelsen, menstruation og sundt for led og muskler. Holdet er ikke fysisk krævende så man behøver ikke være en atlet for at deltage...og man behøver heller ikke have bar mave :)

Steen Jagd Andersen

TIRSDAGSORKESTRET

I dette velspillende orkester lægger vi vægt på at spille gedigen og velklingende dansk spillemandsmusik, som det skal spilles til dans.
Det gør vi nogle gange om året, når lejlighed byder sig.

Du er rimelig velfunderet på dit instrument og må være nogenlunde hjemme i nodelæsning, da vi har et stort repertoire, som mest består af melodier fra spillemandsbøger. 

Tonen er rå men hjertelig.

Kontakt læreren før tilmelding:

Steen Jagd Andersen - Telefon: 26 92 36 93

dof